Mijloacele prin care Ucraina poate pune capăt războiului dus de Moscova, potrivit unui politolog

Mijloacele prin care Ucraina poate pune capăt războiului dus de Moscova, potrivit unui politolog

Ucraina va pune capăt războiului fie prin asasinarea politică, fie fizică a dictatorului rus Vladimir Putin, a declarat politologul ucrainean Mikola Davidiuk într-un interviu acordat Radio NV, pe 12 februarie.

Luptele continuă la Bahmut unde trupele ruse au obținut progrese FOTO Profimedia

Davidiuk argumentează că există trei mijloace prin care Rusia poate fi slăbită astfel încât să nu mai reprezinte o amenințare, primul fiind desființarea regimului.

Furia elitelor

Vremea imperiilor, epoca imperiilor s-a încheiat. Rusia a supraviețuit. Faptul că s-a împiedicat de Ucraina arată că aceast curs al timpului se va accelera.

Ucraina va încheia acest război printr-un asasinat - fie politic, fie fizic, a persoanei însăși a lui Putin. Și nu încape îndoială că se va întâmpla. Pentru că altminteri războiul nu se va încheia, convulsiile lui Putin îi permit să dea ordine. Elitele au acceptat un lucru simplu. De ce nu credem în răzvrătirea sau crima elitelor? Elitele spun: «Și ce anume depinde de noi?». Nici nu are importanță dacă sunt elitele-oligarhi de la Londra sau funcționari plutocrați de la Moscova cele care susțin că nu există nimic care să depindă de ele.

Furia lor se îndreaptă asupra a două entități politice. Prima este Ucraina: «De ce nu ați renunțat, ticăloșilor?» A doua este Occidentul: «De ce îi ajutați? Noi i-am cuceri rapid, i-am ucide, i-am împușca. Ați spune că suntem răi, iar noi v-am face o reducere la gaz».

Am vorbit cu un jurnalist străin care s-a întors de la Moscova (acum câteva zile). Făcea un reportaj pentru o publicație din Marea Britanie. El a spus că există furie (în Rusia) față de Ucraina pentru că «nu ați renunțat și din cauza voastră suntem umiliți». Acesta este genul de fascism dublu degradat, în sensul că «fiindcă nu v-am ucis, suntem supărați pe voi, sunteți răi».

Dar este vorba de o boală neurologică, când cei care guvernează țara gândesc în acest fel. Ei nu au nicio remușcare pentru crimele de la Bucha, Herson și Mariupol. Nu înțeleg că acestea sunt metode necivilizate de luptă . Sunt supărați că nu ne-au putut ucide în două sau trei zile, că întreaga lume îi scuipă ca pe ultima scursură.

Rusia nu poate fi oprită decât prin înfrângere

Pentru ca Rusia să se răzgândească, trebuie să piardă. Reflecția fiecărei țări după o înfrângere are ca rezultat schimbarea în bine a țării, dacă lucrează la această reflecție. Sau pur și simplu se dezintegrează, dispare. Există țări care au dispărut.

Rușii spun că imperiile nu pot dispărea. Unde este Imperiul Britanic, de ce este India independentă astăzi? De ce vedem Pakistanul, Hong Kong-ul? Rușii spun că un stat nuclear nu poate pierde, dar Statele (Unite) au pierdut în Vietnam, fiind un (stat) nuclear. Rusia a pierdut în Afganistan, fiind un (stat) nuclear.

Trebuie să învățăm lumea să nu «facă Rusia mică». Rusia, chiar dacă era mare, era moderat de sigură. Permiteți-mi să vă reamintesc că (primul președinte rus Boris) Elțîn, atunci când se îndrepta spre alegeri, s-a grăbit și el să dea vina, a atacat Rusia însăși. A atacat Cecenia. Cu toate acestea, prima dată când a pierdut, a trebuit să se retragă și să atace din nou. Dar când Rusia este slabă, se atacă pe sine. Când Rusia este puternică, își atacă vecinii. Este necesar să facem Rusia slabă.

Prin urmare, pe lângă faptul că trebuie să facem din nou Rusia mică, trebuie, de asemenea, să o facem din nou slabă. Și să fie lăsată în această stare. Există mai multe instrumente în acest sens. Primul este desființarea regimului. Sunt necesare supersancțiuni care să-l zdrobească (sunt necesare), dar până acum nu există niciuna, 10 pachete nu au realizat asta. Următorul este demolarea dictatorului prin mijloace fizice. Iar al patrulea este prăbușirea, separatismul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”