Mike Pence: SUA rămân în mod ferm alături de Europa și NATO

Mike Pence: SUA rămân în mod ferm alături de Europa și NATO

Vicepreședintele american Mike Pence a căutat sâmbătă să-i liniștească pe aliați, spunând că Administrația Trump va susține NATO și va fi alături de Europa, chiar și atunci când ea caută noi căi de a coopera cu Rusia, relatează Reuters și AFP.

''Președintele mi-a cerut să fiu aici astăzi (...), pentru a transmite mesajul că Statele Unite susțin în mod ferm NATO și că vom fi de neclintit în angajamentul nostru față de Alianța atlantică'', a declarat Pence la Conferința pentru securitate de la Munchen, la încheierea unei săptămâni de eforturi americane în scopul de a-i liniști pe aliații occidentali.

În cadrul primului discurs major de politică externă al noii administrații de la Casa Albă, Pence i-a avertizat pe aliați că trebuie să-și achite contribuția pentru susținerea NATO.

Referitor la Rusia, Pence a afirmat că ea trebuie să respecte acordurile de pace de la Minsk și să procedeze la o detensionare a situației din estul Ucrainei.

''Statele Unite vor continua să țină Rusia responsabilă, chiar dacă noi căutăm un nou teren comun. Președintele Trump crede că se poate găsi'', a spus Pence.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…