Mike Pence: SUA rămân în mod ferm alături de Europa și NATO

Mike Pence: SUA rămân în mod ferm alături de Europa și NATO

Vicepreședintele american Mike Pence a căutat sâmbătă să-i liniștească pe aliați, spunând că Administrația Trump va susține NATO și va fi alături de Europa, chiar și atunci când ea caută noi căi de a coopera cu Rusia, relatează Reuters și AFP.

''Președintele mi-a cerut să fiu aici astăzi (...), pentru a transmite mesajul că Statele Unite susțin în mod ferm NATO și că vom fi de neclintit în angajamentul nostru față de Alianța atlantică'', a declarat Pence la Conferința pentru securitate de la Munchen, la încheierea unei săptămâni de eforturi americane în scopul de a-i liniști pe aliații occidentali.

În cadrul primului discurs major de politică externă al noii administrații de la Casa Albă, Pence i-a avertizat pe aliați că trebuie să-și achite contribuția pentru susținerea NATO.

Referitor la Rusia, Pence a afirmat că ea trebuie să respecte acordurile de pace de la Minsk și să procedeze la o detensionare a situației din estul Ucrainei.

''Statele Unite vor continua să țină Rusia responsabilă, chiar dacă noi căutăm un nou teren comun. Președintele Trump crede că se poate găsi'', a spus Pence.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...