Mike Pompeo cere tuturor băncilor din lume să întrerupă orice relaţii cu Gardienii Revoluţiei

Mike Pompeo cere tuturor băncilor din lume să întrerupă orice relaţii cu Gardienii Revoluţiei

Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut luni "tuturor firmelor şi băncilor din lume" să întrerupă orice relaţii financiare cu Gardienii Revoluţiei din Iran, care sunt consideraţi oficial de SUA organizaţie teroristă, transmite AFP.

Noua poziţie a Statelor Unite faţă de trupele de elită iraniene a fost anunţată luni de preşedintele Donald Trump . Este pentru prima dată când Washingtonul califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

Pompeo, unul dintre susţinătorii poziţiei mai dure faţă de regimul de la Teheran, a arătat că acesta nu mai este considerat doar "susţinător al terorismului", ci "este el însuşi implicat în acte de terorism".

Orice sprijin material pentru Gardienii Revoluţiei va fi considerată de SUA drept o infracţiune federală, a precizat şeful diplomaţiei americane.

Emisarul SUA pentru Iran, Brian Hook, citat de AFP, a subliniat că Washingtonul a impus în ultimii doi ani 25 de serii de sancţiuni împotriva unor entităţi iraniene, iar măsura anunţată luni "este doar un alt capitol şi vor mai fi şi altele". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...