Mike Pompeo le cere tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul lui Maduro

Mike Pompeo le cere tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul lui Maduro

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, le-a cerut sâmbătă tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul venezuelean al lui Nicolas Maduro, oficialul american exprimându-se în cadrul unei întâlniri cu presa, pe marginea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

Ţările care recunosc legitimitatea opozantului Juan Guaido pentru a conduce Venezuela trebuie ''să-şi deconecteze sistemele financiare cu regimul Maduro şi permită activelor care aparţin poporului venezuelean să meargă la gestionarii legitimi ai acestui stat'', a decclarat Pompeo, după ce a părăsit Consiliul de Securitate al ONU fără să aştepte luarea de cuvânt a omologului său venezuelean, Jorge Arreaza.

Pompeo a făcut apel sâmbătă la ONU către toate statele ''să fie de partea forţelor libertăţii'' din Venezuela conduse de către opozantul Juan Gzuaido, apel lansat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pe care Rusia a încercat în zadar s-o împiedice.

''Nu ne testaţi determinarea'', a declarat şeful diplomaţiei americane la adresa lui Maduro, pe tema protecţiei ce trebuie acordate diplomaţilor americani în Venezuela a căror expulzare a fost ordonată. Nicolas Maduro conduce ''un stat mafiot nelegitim'', a mai spus Pompeo.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?