Milano: Conferință dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

Milano: Conferință dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

Asociația Femeilor Românce din Italia - ADRI și Asociația pentru Drepturile Omului din Milano organizează, la 22 ianuarie, seminarul 'Armata tăcută a femeilor migrante', dedicat lucrătoarelor domestice care fac parte din viața de zi cu zi a familiilor italiene și care au preluat problemele, grijile și intimitatea acestora în detrimentul vieții lor private, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

În cadrul evenimentului va fi vizionat filmul "Copiii diasporei" realizat de jurnalistul italian Alessandro Gaeta, iar participanții vor dezbate situația femeilor angajate ca lucrătoare domestice și măsurile luate de autoritățile italiene pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile.

La dezbatere vor participa președinta Asociației Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, profesor Diana De Marchi, consilier municipal și președinta Comisiei de Egalitatea de Șanse și Drepturi civile la Milano, sociologul Paola Bonizzoni, cercetător la Departamentul de Științe Sociale și Politice al Universității din Milano, Elienor Llanes Castillo, președinta MAIA — Asociația pentru Integrare și Advocacy (Filipine), Antonio Buozzi, consultant în comunicare, antropologul Veronica Silva (Peru).

De asemenea, publicul prezent poate interveni în cadrul dezbaterilor moderate de Alessandra Montesanto, vicepreședinta Asociației pentru Drepturile Omului din Milano, se arată în comunicat.

"Lucrătoarele domestice fac parte din viața de zi cu zi a familiilor italiene și au preluat problemele, grijile și intimitatea acestora în detrimentul vieții lor private," a afirmat Dumitrache. "Câți dintre italieni și români cunosc cealaltă față a migrației, cu toate că este prezentă în casele lor?", s-a mai întrebat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

3 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

4 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală