Milano: Conferință dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

Milano: Conferință dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

Asociația Femeilor Românce din Italia - ADRI și Asociația pentru Drepturile Omului din Milano organizează, la 22 ianuarie, seminarul 'Armata tăcută a femeilor migrante', dedicat lucrătoarelor domestice care fac parte din viața de zi cu zi a familiilor italiene și care au preluat problemele, grijile și intimitatea acestora în detrimentul vieții lor private, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

În cadrul evenimentului va fi vizionat filmul "Copiii diasporei" realizat de jurnalistul italian Alessandro Gaeta, iar participanții vor dezbate situația femeilor angajate ca lucrătoare domestice și măsurile luate de autoritățile italiene pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile.

La dezbatere vor participa președinta Asociației Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, profesor Diana De Marchi, consilier municipal și președinta Comisiei de Egalitatea de Șanse și Drepturi civile la Milano, sociologul Paola Bonizzoni, cercetător la Departamentul de Științe Sociale și Politice al Universității din Milano, Elienor Llanes Castillo, președinta MAIA — Asociația pentru Integrare și Advocacy (Filipine), Antonio Buozzi, consultant în comunicare, antropologul Veronica Silva (Peru).

De asemenea, publicul prezent poate interveni în cadrul dezbaterilor moderate de Alessandra Montesanto, vicepreședinta Asociației pentru Drepturile Omului din Milano, se arată în comunicat.

"Lucrătoarele domestice fac parte din viața de zi cu zi a familiilor italiene și au preluat problemele, grijile și intimitatea acestora în detrimentul vieții lor private," a afirmat Dumitrache. "Câți dintre italieni și români cunosc cealaltă față a migrației, cu toate că este prezentă în casele lor?", s-a mai întrebat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva” / Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra l…

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

4 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani

5 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)