Milano: Conferință dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

Milano: Conferință dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

Asociația Femeilor Românce din Italia - ADRI și Asociația pentru Drepturile Omului din Milano organizează, la 22 ianuarie, seminarul 'Armata tăcută a femeilor migrante', dedicat lucrătoarelor domestice care fac parte din viața de zi cu zi a familiilor italiene și care au preluat problemele, grijile și intimitatea acestora în detrimentul vieții lor private, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

În cadrul evenimentului va fi vizionat filmul "Copiii diasporei" realizat de jurnalistul italian Alessandro Gaeta, iar participanții vor dezbate situația femeilor angajate ca lucrătoare domestice și măsurile luate de autoritățile italiene pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile.

La dezbatere vor participa președinta Asociației Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, profesor Diana De Marchi, consilier municipal și președinta Comisiei de Egalitatea de Șanse și Drepturi civile la Milano, sociologul Paola Bonizzoni, cercetător la Departamentul de Științe Sociale și Politice al Universității din Milano, Elienor Llanes Castillo, președinta MAIA — Asociația pentru Integrare și Advocacy (Filipine), Antonio Buozzi, consultant în comunicare, antropologul Veronica Silva (Peru).

De asemenea, publicul prezent poate interveni în cadrul dezbaterilor moderate de Alessandra Montesanto, vicepreședinta Asociației pentru Drepturile Omului din Milano, se arată în comunicat.

"Lucrătoarele domestice fac parte din viața de zi cu zi a familiilor italiene și au preluat problemele, grijile și intimitatea acestora în detrimentul vieții lor private," a afirmat Dumitrache. "Câți dintre italieni și români cunosc cealaltă față a migrației, cu toate că este prezentă în casele lor?", s-a mai întrebat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...