Miliardarul chinez Jack Ma a acceptat un post într-o universitate japoneză

Miliardarul chinez Jack Ma a acceptat un post într-o universitate japoneză

Miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul gigantului tehnologic Alibaba, a acceptat luni un post de profesor invitat într-o prestigioasă universitate japoneză.

Miliardarul chinez Jack Ma FOTO: Facebook

Tokyo College, care face parte din prestigioasa Universitate din Tokyo, a precizat că Ma va "împărtăşi experienţa sa bogată şi cunoştinţele sale inovatoare în domeniul antreprenoriatului, al managementului afacerilor şi al inovaţiei" în cadrul unor seminarii destinate studenţilor şi personalului, scrie Agerpres.

Antreprenorul, în vârstă de 58 de ani, s-a ţinut departe de ochii publicului în ultimii doi ani şi jumătate după ce criticile sale publice la adresa organismelor de reglementare din China i-au adus grupul în vizorul autorităţilor.

Listarea Ant Group, o companie afiliată a gigantului e-commerce Alibaba Group Holding Ltd, la bursele de la Hong Kong şi Shanghai a fost anulată la câteva zile după criticile lui Ma, iar compania-mamă Alibaba a fost amendată ulterior cu 2,3 miliarde de euro pentru abuz de poziţie dominantă.

Jack Ma a acceptat recent un post de profesor onorific la Şcoala de comerţ a Universităţii din Hong Kong, pentru un mandat de trei ani, până în martie 2026, potrivit mass-media din Hong Kong.

Pe site-ul său, Tokyo College a precizat că Ma va "efectua cercetări şi proiecte comune" cu membrii facultăţii, "în special în domeniul agriculturii durabile şi al producţiei alimentare".

În calitate de profesor invitat, magnatul ar urma, de asemenea, să "ofere consiliere şi sprijin" pe teme de cercetare.

Unul dintre cei mai cel mai celebri oameni de afaceri din China, Jack Ma a renunţat în 2019 la conducerea grupului său pentru a se consacra în întregime activităţilor filantropice şi a predat în ianuarie controlul asupra Ant Group.

Înainte de a lansa Alibaba, Ma a predat engleza timp de opt an i la Universitatea Dianzi din Hangzhou (est).

În ultimii doi ani, antreprenorul a fost văzut foarte rar în public. Potrivit informaţiilor apărute în presă, el a locuit în Japonia în cea mai mare parte a anului 2022. Magnatul a avut o apariţie publică rară în China în martie, când a vizitat o şcoală fondată de partenerii Alibaba în apropiere de Shanghai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep