Miliardarul japonez Maezawa, în drum spre Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti

Miliardarul japonez Maezawa, în drum spre Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a decolat către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), miercuri, în primul său zbor în spaţiu, o călătorie pe care o consideră un preludiu la un voiaj mult mai ambiţios, în jurul Lunii, cu SpaceX, compania lui Elon Musk, planificat pentru 2023, informează Reuters şi DPA.

O rachetă Soyuz MS-20 care îl transportă pe magnatul în domeniul modei online şi colecţionarul de obiecte de artă Yusaku Maezawa, în vârstă de 46 de ani, a fost lansată cu succes de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Capsula va ajunge la ISS în aproximativ şase ore, a indicat agenţia spaţială rusă Roscosmos.

 


Foto: (c) Shamil Zhumatov / REUTERSMaezawa este însoţit de asistentul său, Yozo Hirano, care va documenta călătoria în spaţiu cu durata totală de 12 zile, şi de cosmonautul rus Alexander Misurkin.

Vorbind din Baikonur cu o zi înaintea călătoriei sale spaţiale, Maezawa a declarat că încă din copilărie a visat să zboare în spaţiu. "Sunt entuziasmat. Mă simt ca un elev de şcoală elementară care abia aşteaptă să plece într-o excursie", a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Yusaku Maezawa, care va deveni primul turist japonez la bordul ISS, va fi de asemenea primul pasager privat care va efectua o călătorie circumlunară cu SpaceX, în timp ce mai multe companii comerciale, inclusiv Blue Origin a lui Jeff Bezos, au inaugurat o nouă eră a călătoriilor în spaţiu pentru clienţii înstăriţi. Japonezul a început deja să caute opt persoane care să i se alăture în călătoria sa selenară din 2023. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!

5 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți