Miliardarul japonez Yusaku Maezawa va vizita Staţia Spaţială Internaţională în decembrie

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa va vizita Staţia Spaţială Internaţională în decembrie

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa şi asistentul său, Yozo Hirano, vor fi următorii turişti spaţiali care se vor afla la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a anunţat joi agenţia spaţială rusă Roscosmos, care îi va transporta pe cei doi pe orbită în luna decembrie, informează AFP.

''Durata călătoriei spaţiale va fi de 12 zile , comandantul echipajului va fi cosmonautul Roscosmos Alexander Misurkin'', a indicat agenţia pe pagina sa de internet, precizând că antrenamentul echipajului va începe în iunie în vederea zborului prevăzut pentru 8 decembrie.

Excentricul miliardar japonez, care a făcut avere în lumea modei online, mai are în derulare un alt proiect, care prevede găsirea a opt doritori care să-l însoţească într-o călătorie spaţială în jurul Lunii, programată pentru 2023 cu SpaceX, compania aerospaţială fondată de Elon Musk.

''Sunt foarte curios să văd ceea ce înseamnă viaţa în spaţiu, pe care am de gând să o descopăr cu ochii mei şi să o arăt lumii întregi pe canalul meu de YouTube'', a comentat Yusaku Maezawa într-un comunicat al Space Adventures.

Reluarea de către Roscosmos a expediţiilor turistice către ISS are loc în contextul în care, în 2020, şi-a pierdut monopolul asupra zborurilor cu echipaj uman în faţa succesului SpaceX, pierzând totodată şi o parte din avantajele financiare reprezentat de locurile cumpărate de agenţiile spaţiale americană şi europeană.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...