Miliardarul Jeff Bezos, dat în judecată de o fostă menajeră pentru discriminare rasială

Miliardarul Jeff Bezos, dat în judecată de o fostă menajeră pentru discriminare rasială

Jeff Bezos a fost dat în judecată de o fostă menajeră care susține că a fost victima discriminării rasiale, fiind forțată să iasă pe geam dintr-o cameră pentru a merge la toaletă, relatează The Guardian.

Avocații miliardarului neagă acuzațiile. FOTO: Alex Wong/Getty Images

Mercedes Wedaa, care s-a ocupat de curățenie la conacul lui Bezos din Seattle timp de trei ani, a susținut într-un proces intentat la tribunalul de stat din Seattle că ea și alți angajați hispanici care se ocupau de curățenie au fost tratați diferit față de personalul din rasa albă.

Ea susține că managerul de gospodărie al lui Bezos „a devenit agresiv și abuziv” față de ea, în timp ce era „respectuos și politicos” față de îngrijitorii albi.

Un avocat al lui Bezos a negat toate acuzațiile și a transmis că afirmația menajerei în care pretinde că a fost discriminată pe baza rasei sale este „absurdă”.

Wedaa, care a început să lucreze la casa lui Bezos în 2019, a spus că i s-a cerut în mod regulat să lucreze între 10 și 14 ore fără pauze de prânz sau de odihnă dacă Bezos și familia lui se aflau „la reședință”.

În documente, se mai precizează că nu aveau o cameră în care puteau sta în pauză sau să se odihnească, iar Wedaa și alți membri ai gospodăriei ar fi mâncat în mod regulat în spălătorie.

De asemenea, Wedaa susține că nu i s-a permis să intre în casa lui Bezos „cu excepția cazului în care trebuia să facă curățenie”, ceea ce a îngreunat mersul la toaletă și a dus la probleme de sănătate.

„Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, (reclamanta) și alte menajere au fost nevoite să coboare pe fereastra spălătoriei spre exterior. Apoi să alerge de-a lungul camere mecanice, prin ea și pe scări până la o baie”, se precizează în proces, raportat pentru prima dată de blogul Geekwire din Seattle.

În documente, se mai susține că, deoarece Wedaa și alte menajere „au trebuit să-și petreacă o mare parte din zi neputând folosi toaleta”, acestea au dezvoltat frecvent infecții ale tractului urinar.

Wedaa îl dă în judecată pe Bezos personal, dar și două companii – Zefram și Northwestern – care îi gestionează interesele și proprietățile.

Harry Korrell, un avocat al Bezos, a declarat: „Am investigat afirmațiile și nu au fond. Wedaa a câștigat peste șase cifre anual și a fost menajera principală. Ea a fost responsabilă de propria pauză și de orele de masă și au fost mai multe băi și săli de pauză disponibile pentru ea și pentru alți angajați. Dovezile vor arăta că Wedaa a fost concediată din motive de performanță. Ea a cerut inițial peste 9 milioane de dolari, iar când compania a refuzat, a decis să deschidă acest proces. Având în vedere originile lor, sugestia că Bezos, Sanchez sau Northwestern LLC au discriminat-o pe Wedaa pe baza rasei sau originii ei naționale este absurdă.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia