Miliardarul tanzanian răpit a fost eliberat nevătămat

Miliardarul tanzanian răpit a fost eliberat nevătămat

Cel mai bogat om din Tanzania, care a fost răpit săptămâna trecută, a fost eliberat nevătămat, a declarat unul dintre membrii familiei sale sâmbătă dimineaţă devreme pentru agenţia DPA.

Starea de sănătate a celui mai tânăr miliardar din Africa, Mohammed Dewji, este bună, a precizat purtătorul de cuvânt al familiei, Azim Dewji, adăugând că el a fost eliberat vineri noapte şi i-a telefonat imediat tatălui său.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să dea detalii suplimentare, spunând că Dewji va vorbi despre sine în curând şi va explica ce anume s-a întâmplat.

Mohammed Dewji, a cărui avere este estimată la 1,5 miliarde de dolari, a fost răpit în timp ce părăsea un hotel din capitala economică a Tanzaniei, Dar es Salaam, în urmă cu peste o săptămână.

Dewji, în vârstă de 43 de ani, deţine conglomeratul METL Group, care operează într-o gamă largă de industrii, inclusiv comerţ, agricultură şi servicii financiare, printre altele, potrivit revistei Forbes.

Într-un comunicat postat pe website-ul grupului, METL exprimă mulţumiri preşedintelui John Magufuli şi altor persoane din întreaga lume pentru că s-au rugat pentru Dewji.

Familia sa a oferit o recompensă de aproape o jumătate de milion de dolari pentru orice informaţie ce ar conduce la locul unde era ţinut Dewji, dar nu este clar dacă s-a plătit ceva sau dacă a fost cerută o răscumpărare.

Poliţia a declarat vineri că l-a identificat pe şofer şi maşina cu care a fost răpit magnatul cu ajutorul camerelor de supraveghere, adăugând că a fost un vehicul dintr-o ţară vecină, dar refuzând să ofere detalii suplimentare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante