Miliardarul Yusaku Maezawa a prezentat echipa care îl va însoţi în călătoria în jurul Lunii

Miliardarul Yusaku Maezawa a prezentat echipa care îl va însoţi în călătoria în jurul Lunii

Miliardarul şi colecţionarul de artă japonez Yusaku Maezawa a anunţat numele celor opt persoane care îl vor însoţi în 2023 într-o călătorie în spaţiu în jurul Lunii, la bordul unei rachete SpaceX, transmite vineri AFP.

FOTO: AFP

Misiunea, denumită „dearMoon” („dragăLună”), a fost anunţată în 2018, potrivit Agerpres.

Yusaku Maezawa anunţase iniţial că intenţionează să invite şase până la opt artişti, înainte de a deschide procedura de înscriere online.

Cei opt aleşi sunt DJ-ul şi producătorul american Steve Aoki, YouTuber-ul american Tim Dodd, artistul ceh Yemi A.D., fotografa irlandeză Rhiannon Adam, fotograful britanic Karim Iliya, realizatorul american de documentare Brendan Hall, actorul indian Dev Joshi şi cântăreţul sud-coreean TOP.

A anunţat, de asemenea, două rezerve: snowboardera americană Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu.

„Sper că fiecare va conştientiza responsabilitatea care vine odată cu părăsirea Pământului, călătoria către Lună şi înapoi”, a explicat Yusaku Maezawa într-un clip postat pe YouTube, devenit apoi privat.

„Vor beneficia foarte mult de pe urma acestei experienţe şi sper că o vor folosi în beneficiul planetei, a omenirii”, a spus Maezawa.

Potrivit site-ului misiunii, călătoria va dura şase zile, fără a se ateriza pe Lună.

Racheta SpaceX care va fi folosită pentru această misiune, Starship, va fi cea mai puternică construită vreodată. Deşi a efectuat deja zboruri atmosferice cu succes şi apoi a reuşit să aterizeze, nu a realizat încă un test de zbor orbital.

Elon Musk a promis în repetate rânduri că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârşitul anului 2022.

Yusaku Maezawa, fondatorul celui mai mare magazin online de îmbrăcăminte din Japonia, zozo.jp , a zburat anul trecut pe Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti Soyuz, pentru care a plătit, potrivit presei, zece miliarde de yeni (73 de milioane de dolari la cursul de schimb actual).

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…

5 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro