Milionar britanic, amendă colosală: a tăiat copacii vecinului să vadă râul

Milionar britanic, amendă colosală: a tăiat copacii vecinului să vadă râul

Un om de afaceri milionar englez a fost amendat cu suma de 80.000 de lire sterline pentru că a tăiat stejarii vecinului său, pentru a avea o vedere mai bună la râul din apropiere.

Omul de afaceri englez a tăiat 16 copaci Foto: dailymail.co.uk

Nick Baker, șeful unei firme de 100 de milioane de lire sterline, și-a pus lucrătorii să taie 16 copaci protejați din grădina marinarului David Hunt, în vârstă de 88 de ani, câștigător al medaliei de argint la Olimpiadă, conform publicației Daily Mail.

Omul de afaceri, în vârstă de 37 de ani, deține un conac care valorează mai mult de 5 milioane de lire sterline. Acesta susține că a cerut permisiunea vecinului său de a curăța unele ramuri neîngrijite și i s-a spus că le poate tăia cât de mult vrea. După ce muncitorii lui au terminat, copacii au fost reduși la cioturi, astfel că va dura aproximativ un secol pentru refacerea acestora.

Instanța de judecată a dispus amendarea omului de afaceri cu suma de 80.000 de lire sterline (92.000 de euro), plus costuri de 1.415 de lire sterline.

Incidentul a avut loc Hampshire Warsash

Incidentul a avut loc în satul bogat din Hampshire Warsash. Casa cu nouă dormitoare a lui Nick Baker se află lângă râul Hamble. Cei 16 stejari care au fost tăiați se aflau la câțiva metri de râu și au făcut obiectul unui ordin de conservare în 2009.

Magistratul David Hampshire i-a spus lui Baker: „Există o pierdere evidentă cu acei copaci – erau o facilitate publică și un habitat... Ni se spune că nu are niciun beneficiu pentru tine... dar pare să-ți îmbunătățească vederea asupra râului. Este imposibil să punem un preț pe pierderea copacilor – dar trebuie să impunem o amendă pentru a acționa ca un factor de descurajare”, i-a spus omului de afaceri judecătorul David Hampshire

David Hunt a câștigat o medalie de argint pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...