Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

Costel Alecu, cel care poza în afacerist onest și seducea vedete pe bandă rulantă, în timp ce, în realitate, trăgea țepe pe internet, prejudiciul total fiind estimat la peste 9 milioane de dolari, a fost extrădat în SUA și cazat la răcoare.

Lui Alecu i-a pierit zâmbetul de afacerist de succes

Tuns gratis de americani și echipat cu o salopetă portocalie, în ton cu sezonul estival, infractorul Costel Alecu (foto sus) a luat în primire celula în care își va petrece următorii ani, alături de complicele său, Mădălin Ghinea (foto jos), originar din Alexandria. Deși până mai ieri Costi Alecu apărea în spațiul virtual radiind de fericire, plin de el, în poza făcută la încarcerare nu pare prea optimist. Iar privirea lui spune totul.
ghinea

Cei doi români sunt acuzați de fraudă informatică, infracțiuni privind mărcile înregistrate, spălare de bani și furt de identitate - fapte prin care au creat un prejudiciu total de 9 milioane de dolari. Potrivit autorităților din SUA, în perioada iulie 2008 - august 2020 cei doi au organizat licitații fictive pe internet, scoțând la vânzare autoturisme de lux, motociclete și diferite bunuri, iar după ce au încasat banii, prin transfer bancar, au lăsat clienții cu ochii în soare. Fiindcă, în realitate, obiectele scoase la mezat nici măcar nu existau, scrie spynews.ro .

Arestat în luna martie, Costi Alecu a încercat să amâne momentul extrădării, însă judecătorii au fost fermi: „Respinge ca nefondată cererea de amânare a predării formulată de persoana extrădată ALECU COSTEL, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Dispune extrădarea şi predarea, către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, a persoanei extrădabile ALECU COSTEL faţă de care a fost emis mandatul de arestare nr. 1:20CR442 emis la data de 13.08.2020 de către Tribunalul Districtului de Nord al Statului Ohio – Statele Unite ale Americii. Ia act că persoana extrădabilă nu a formulat opoziţie la extrădare, însă a solicitat amânarea predării către autorităţile americane. Constată că persoana extrădată fost reţinută şi arestată provizoriu în vederea extrădării de la data de 16.03.2021 la zi”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa