Militanta ecologistă Greta Thunberg, inculpată pentru tulburarea ordinii publice în urma unei demonstrații la Londra

Militanta ecologistă Greta Thunberg, inculpată pentru tulburarea ordinii publice în urma unei demonstrații la Londra

Militanta ecologistă Greta Thunberg a fost inculpată pentru tulburarea ordinii publice după o demonstraţie, în marja unei conferinţe a industriei petrolului şi gazelor naturale, care a avut loc marţi la Londra, a anunţat miercuri poliţia.

Greta Thunberg a fost reținută la Londra FOTO AFP

Suedeza în vârstă de 20 de ani, reţinută marţi de poliţie, a fost eliberată sub control judiciar şi va compărea în faţa unui tribunal londonez pe 15 noiembrie, a precizat poliţia. Ea este una dintre cele 26 de persoane inculpate în legătură cu demonstraţia, la care au participat câteva sute de protestatari.

În mod oficial, Greta Thunberg este acuzată că nu a respectat un ordin al poliţiei de a nu bloca strada unde se derula această acţiune de protest împotriva desfăşurării - într-un hotel din cartierul bogat Mayfair - a conferinţei Energy Intelligence Forum, care reuneşte şefii marilor companii producătoare de hidrocarburi.

Ea are un istoric de acţiuni de blocare, cum ar fi cea de la Malmö, în Suedia, care i-a adus o amendă în urmă cu câteva zile. În ianuarie, Greta Thunberg a fost îndepărtată cu forţa de către poliţişti de la o demonstraţie împotriva utilizării cărbunelui în Germania.

Patronul companiei petroliere saudite Aramco, Amin Nasser, a reafirmat în cadrul conferinţei că sunt necesare „noi investiţii" în hidrocarburi pentru a contracara declinul câmpurilor petroliere îmbătrânite.

Marţi, Greta Thunberg, denunţase înţelegerile „în spatele uşilor închise" dintre industrie şi politicieni.

Manifestanţii au criticat, de asemenea, faptul că preşedintele COP28, conferinţa anuală a Naţiunilor Unite privind clima, programată să aibă loc între 30 noiembrie şi 12 decembrie în Dubai, este nimeni altul decât patronul companiei petroliere din Emiratele Arabe Unite, Sultan Al Jaber.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat