Militari şi vehicule Humvee pe străzile din Târgu Mureş, după intrarea în vigoare a interdicţiei de circulaţie

Militari şi vehicule Humvee pe străzile din Târgu Mureş, după intrarea în vigoare a interdicţiei de circulaţie

Militarii din Garnizoana Târgu Mureş cu vehicule Humvee s-au alăturat, miercuri, la Târgu Mureş, poliţiştilor, poliţiştilor locali şi jandarmilor pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 24 martie.

La fiecare intrare în municipiul Târgu Mureş, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi şi militari au oprit în trafic, după ora 12,00, toate autoturismele, verificând documentele pe care persoanele aflate în trafic aveau obligaţia să le deţină.

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 3, se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu o serie de excepţii, cum ar fi deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale şi deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă.

De asemenea, între excepţii se regăseşte deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie, deplasările scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică, cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice, deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină, deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole şi deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

În ultimele două nopţi, în intervalul orar 22.00-06.00, Poliţia, Poliţia Locală şi Jandarmeria au acţionat pentru respectarea măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 2 din 21 martie, fiind aplicare aproape 140 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind circulaţia. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro