Militarii care au murit în Afganistan, decorați post-mortem de președintele Iohannis

Militarii care au murit în Afganistan, decorați post-mortem de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de decorare post-mortem a sublocotenenților Marian Iulian Dumitrescu și Gheorghe Adrian-Ion Vizireanu, căzuți la datorie sâmbătă în Afganistan.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a conferit post-mortem Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenenților Marian Iulian Dumitrescu și Gheorghe Adrian-Ion Vizireanu "în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit pe timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operații din Afganistan".

De asemenea, "în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operații din Afganistan, în timpul căreia a fost rănit", președintele Klaus Iohannis a conferit Medalia Națională "Serviciul Credincios" Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, sergentului major Paul Bogdan-Emanuel Dragomir.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Cei doi militari români și-au pierdut viața în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani. În aceeași misiune a fost rănit un al treilea militar român.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga