Militarii din a doua rotaţie a misiunii Detaşamentului 'Carpathian Pumas' au plecat spre Mali

Militarii din a doua rotaţie a misiunii Detaşamentului 'Carpathian Pumas' au plecat spre Mali

Aproximativ 120 de militari care asigură cea de-a doua rotaţie a misiunii Detaşamentului "Carpathian Pumas" au decolat joi spre Mali.

Aceştia participă la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

În contextul respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 şi pentru a preveni posibila contaminare a militarilor din cadrul detaşamentului, aceştia au desfăşurat pregătirea pentru misiune, în perioada martie-aprilie, în Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic din Boboc, cu respectarea măsurilor de izolare instituţionalizată, arată MApN.

Astfel, înainte de plecarea în misiune, întreg personalul detaşamentului a executat o perioadă de izolare de 14 zile, fiind testat atât la începerea, cât şi la finalizarea perioadei de izolare. La final, militarii au fost transportaţi din Baza Aeriană Boboc, direct în Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, de unde s-au îmbarcat spre Mali.

Primul detaşament român participant la această misiune, care a început la mijlocul lunii octombrie 2019, este compus din aproximativ 120 de persoane (piloţi, personal tehnic şi medical) şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM.

România sprijină ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate. Detaşamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria