Militarii români răniţi în octombrie în Afganistan sunt aduşi în ţară

Militarii români răniţi în octombrie în Afganistan sunt aduşi în ţară

Militarii români care au fost răniţi în octombrie în Afganistan şi care au fost trataţi la Centrul Medical Regional Landstuhl vor fi aduşi în ţară, joi, din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, informează Ministerul Apărării Naţionale.



Aeronava militară va ateriza în jurul orei 15,30, la Baza 90.

Potrivit MApN, militarii vor fi internaţi în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar "Dr. Carol Davila", unde vor fi evaluaţi de o comisie medicală.

În funcţie de rezultatul investigaţiilor clinice şi paraclinice, pacienţii vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistenţă şi consiliere psihologică şi programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate şi individualizate la fiecare caz în parte, arată MApN.

Patru militari din Batalionul 191 Protecţia Forţei "Golden Lions" au fost răniţi într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc pe 21 octombrie, în timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate din regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected - autovehicule rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declanşându-se la trecerea ultimului autovehicul din coloană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?