Militarii ruși sunt trimiși pe front aproape fără nimic și fură unii de la alții, a dezvăluit soția unui soldat

Militarii ruși sunt trimiși pe front aproape fără nimic și fură unii de la alții, a dezvăluit soția unui soldat

Soldații ruși sunt trimiși pe front fără articole esențiale și fură unii de la alții haine și echipament, a dezvăluit soția unui soldat pentru Radio Libertatea Rusia.

Femeia prezentată ca Tatiana a dezvăluit că soțul său Serghei s-a înscris în armată în luna iulie atras fiind de salariul bun care i-ar fi permis să-și întrețină familia, dar a fost trimis pe front aproape cu mâinile goale.

„Când au fost duși în prima lor misiune, nu aveau nici măcar lopeți. Au fost pur și simplu lăsați pe un câmp gol și asta a fost tot", a spus ea.

„Nu primesc nimic acolo, nici mănuși, nici lenjerie de corp termică nici muniție. Nu le-au dat nici măcar lopeți. În schimb, au primit saci pentru cadavre”, a adăugat ea.

Soția soldatului spune că Serghei s-a văzut nevoit să cheltuiască o parte semnificativă din salariul său lunar, de aproximativ trei ori mai mult decât câștiga în calitate de civil, pe haine și consumabile de bază.

Din disperare, soldații „jefuiesc de la propriul lor popor", s-a plâns Tatiana pentru portalul citat.

„Unui tip i-au fost furate mănușile călduroase în timp ce se ducea la formație”, iar altul a rămas fără rucsacul în care avea un costum nou, călduros, în timp ce era plecat în misiune. „S-a întors viu din luptă, dar rucsacul dispăruse. Când a întrebat de el, i-au spus că a ars”.

Ea a spus că și soțului ei i s-a furat toate lucrurile și că a auzit relatări despre soldați cărora li s-au furat telefoanele și banii în tren, în drum spre unitățile lor.

„Unii dintre ei nu dispun încă de niciun mijloc de a lua legătura cu cineva”, a mai dezvăluit Tatiana.

„Ai crede că ar trebui să fie cu toții împreună, uniți, și apoi se întâmplă asta. Îi fură pe ai lor. Cum se poate așa ceva?"

Soțiile și familiile militarilor au încercat în repetate rânduri să sensibilizeze opinia publică cu privire la condițiile cu care se confruntă soldații ruși pe frontul din Ucraina.

În ultimele săptămâni, un grup de soții ale militarilor a organizat proteste la Moscova, cerând armatei să rotească soldații departe de linia de front sau să îi demobilizeze, relatează Agenția France-Presse.

Potrivit acestor relatări, unii recruți sunt obligați să servească dincolo de perioada în care le expiră contractul, iar alte prevederi precum cele privitoare la plata și termeni sunt încălcate în mod constant.

Tatiana a declarat însă că multe soții au fost reticente să vorbească deschis, temându-se că soții lor ar putea avea de suferit.

„Unele femei sunt de părere că ar trebui să dăm alarma , în timp ce altele ne cer să nu scriem nimic. Spun că dacă vor primi plângeri, proprii comandanți îi vor împușca și îi vor trece la pierderi de război”, a dezvăluit femeia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat