Militarul român ucis azi în atentatul sinucigaș din Afganistan era în vârstă de 38 de ani și avea doi copii

Militarul român ucis azi în atentatul sinucigaș din Afganistan era în vârstă de 38 de ani și avea doi copii

Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării. Militarul se afla la a treia misiune în Afganistan, iar ministrul Gabriel Leș a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem.

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu, transmite MApN.

Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan, potrivit ministerului.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

”Conducerea Ministerului Apărării Naționale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmite condoleanțe familiei îndoliate. Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie”, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării.

Este cel de al 30-lea militar român mort în misiune în Afganistan. În prezent, în teatrele de operațiuni din Afganistan sunt dislocați 762 de militari români.

România participă cu militari în Afganistan încă din iulie 2002.

Este al doilea român ucis în atentate teroriste în ultimele zile în Kabul, după luni ce un diplomat de la ambasada României din Afganistan și-a pierdut viața.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…