MINCIUNĂ de stat! Dragnea, Manda și Fiola au inaugurat drumul de acces pentru utilaje, nu drumul expres Craiova–Pitești!

MINCIUNĂ de stat! Dragnea, Manda și Fiola au inaugurat drumul de acces pentru utilaje, nu drumul expres Craiova–Pitești!

MINCIUNĂ de stat! Dragnea, Manda și Fiola au inaugurat drumul de acces pentru utilaje, nu drumul expres Craiova–Pitești! Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au inaugurat în realitate lucrările la un drum tehnologic și nu la drumul expres Craiova – Pitești, scrie publicația Gazeta de Sud. Drumul tehnologic este drumul de acces al utilajelor pe șantier. Informația a fost confirmată pentru Gazeta de Sud de purtătorul de cuvânt al Companiei de Infrastructură (CNAIR).

În Dolj nu au fost inaugurate lucrările la drumul expres Craiova – Piteşti, aşa cum au anunţat autorităţile pe 22 mai, ci s-au pus câteva borduri, în câmp, pe locul pe unde va trece drumul tehnologic care este paralel cu drumul expres şi pe unde vor circula utilajele care vor lucra la drumul de mare viteză, scrie Gazeta de Sud.

Reamintim că Dragnea și Cuc, însoțiți de Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, au fost miercuri în Dolj unde au anunțat inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești.

De altfel, exproprierile de teren încă nu s-au făcut pe toată lungimea tronsonului I, ci acestea „sunt pe traseul de avizare“, conform reprezentantului CNAIR. În plus, pe site-ul Ministerului Transporturilor nu există nici o autorizaţie de construire pentru drumul expres Craiova – Piteşti.

Liviu Dragnea și Răzvan Cuc au asistat la momentul în care câțiva muncitori au pus borduri pe un drum, pe 22 mai, afirmând că inaugurează lucrările la drumul expres Craiova – Piteşti. Contactat de GdS, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, susţine că pe 22 mai 2019, în Dolj au fost inaugurate lucrările la drumul tehnologic, care se „croieşte“ în paralel cu drumul expres, pe care vor trece utilajele şi basculantele care vor participa la construirea drumului expres, apoi el fiind utilizat ca drum pentru situaţii de urgenţă, în caz de accidente, blocaje etc. Întrebat ce drum este acela la care politicienii au anunţat, pe 22 mai, începerea lucrărilor, Şerbănescu a recunoscut realitatea: „Este drumul tehnologic, adică acel drum situat pe lângă drumul principal şi care ne permite nouă să intrăm cu utilajele, în caz de accidente, în caz de blocaj a drumului, pentru lucrări de întreţinere“, a spus acesta, menţionând că drumul tehnologic „face parte tot din drumul expres“. Drumul tehnologic va avea aproximativ aceeaşi lungime cu drumul expres, face parte din platforma drumului expres, dar este alt drum.

GdS dezvăluia pe 13 mai că traseul drumului expres trebuia deviat în zona Robăneşti, din cauză că drumul ar fi urmat să treacă peste un câmp de sonde de gaze naturale, astfel că toate avizele trebuia să fie modificate, precum şi alte persoane expropriate, de pe noul traseu ce trebuia aprobat de CNAIR. Din moment ce nu există o nouă hotărâre de expropriere, ca urmare a devierii traseului drumului expres, lucrările nu pot începe pe proprietate privată. Aşa se explică de ce CNAIR i-a dat voie constructorului să înceapă lucrările în sens invers, adică dinspre Balş spre Craiova, unde exproprierile ar fi fost făcute, conform spuselor purtătorului de cuvânt al instituţiei.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina