Minciuna iese la iveală?/Șapte decese au fost înregistrate în Wuhan/Temeri în China legate de un nou val de contagiune.

Minciuna iese la iveală?/Șapte decese au fost înregistrate în Wuhan/Temeri în China legate de un nou val de contagiune.

China a raportat marţi 78 de cazuri de COVID-19, majoritatea contaminări importate din străinătate, provocând temeri legate de un nou val de contagiune, scrie AFP, transmite  Agerpres .

Pe de altă parte, au fost înregistrate şapte decese, potrivit bilanţului oficial al Ministerului Sănătăţii. Toate au survenit la Wuhan, leagănul pandemiei, unde un nou caz a fost semnalat după cinci zile fără contaminări suplimentare.

Imensa majoritate a noilor cazuri din China sunt contaminări ale unor persoane venind din străinătate, în timp ce pandemia părea sub control în ţară.

Din cele 78 de noi contaminări semnalate marţi, 74 sunt cazuri aşa-zise importate, aproape dublu faţă de ziua precedentă.

Numeroase oraşe au adoptat reguli stricte pentru a-i pune în carantină pe noii sosiţi. Cu începere de luni, toate zborurile internaţionale cu destinaţia Beijing trebuie să facă escală în prealabil pe alt aeroport chinez unde pasagerii sunt supuşii depistării virusului.

Cu peste 80.000 de cazuri şi 3.277 de decese anunţate oficial, China este a doua ţară cea mai grav afectată la nivel mondial de noul coronavirus după Italia. În total, au fost semnalate 427 de contaminări importate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa