Minel Prina, fost primar al Slaninei, condamnat în același dosar cu Vâlcov, dat în urmărire generală

Minel Prina, fost primar al Slaninei, condamnat în același dosar cu Vâlcov, dat în urmărire generală

Minel Prina, fost primar al Slatinei, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare în același dosar cu fostul ministru Darius Vâlcov, a fost dat în urmărire generală.

Polițiști care au mers la domiciliul fostului edil nu au dat de urma acestuia, fiind dat în urmărire generală. Prina a fost acuzat de complicitate la trafic de influență și la spălare de bani și a fost condamnat marți, 02 mai, definitiv, de instanţa supremă, la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

În aceeași cauză, cunoscută drept "Dosarul tablourilor", a fost condamnat la 6 ani de detenție și Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost primar al municipiului Slatina, pentru trafic de influență și spălare de bani. Fostul demnitar a fost găsit vinovat pentru acordarea preferenţială a unor contracte cu statul, în calitate de edil, acţiuni de pe urma cărora ar fi primit diverse sume de bani, unele disimulate în obiecte de artă, prin intermediari, unul dintre aceştia fiind chiar Minel Prina.

Concret, procurorii au găsit peste 100 de tablouri achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. Instanța a dispus confiscarea de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

În acelaşi dosar au fost condamnate la închisoare cu executare alte două persoane, respectiv Petre Bogdan Timofte, om de afaceri (3 ani) şi Constantin Tomescu (3 ani şi 6 luni). Fostul şofer al lui Vâlcov, Lucian Petruţ Şuşală, a primit o sentinţă de 2 ani cu suspendare.

După emiterea sentinţei, poliţiştii l-au căutat pe Darius Vâlcov pentru încarcerare, însă nu a fost găsit. Surse judiciare au declarat pentru Adevărul că fostul ministru ar fi părăsit România anul trecut, legal, nefiind sub influenţa niciunei măsuri preventive, destinaţia fiind Italia.

Darius Vâlcov completează astfel lista românilor condamnaţi care au ales să fugă în Italia, pentru regimul mai blând de executare a pedepselor.

Tot în Italia ar fi plecat şi Dragoş Săvulescu (fost finanţator al clubului Dinamo, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare), Alina Bica (fosta şefă a DIICOT, condamnată la 4 ani), Ionel Arsene (preşedintele CJ Neamţ, condamnat la 6 ani şi 8 luni), Daniel Dragomir (fost ofiţer al SRI, condamnat la 3 ani şi 10 luni), Marian Zlotea (fost şef al ANSVSA, condamnat la 8 ani şi 6 luni) şi Mario Iorgulescu (fiul şefului LPF, condamnat în prima instanţă la 15 ani şi 8 luni).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”