Minele din regiunea Lugansk sunt pe punctul de a se închide. Ocupanții ruși au trimis cu forța majoritatea minerilor la război

Minele din regiunea Lugansk sunt pe punctul de a se închide. Ocupanții ruși au trimis cu forța majoritatea minerilor la război

Echipamentele miniere au fost trimise în Federația Rusă. Minele din zona ocupată a regiunii Lugansk sunt pe punctul de a se închide din cauza mobilizării forțate minerilor. În prezent, nu este nimeni care să lucreze la întreprinderi, susține șeful Şeful Administraţiei Militare Regionale din Lugansk, Serhii Gaidai .

Mineri în subteran, Lugansk, 2018 Foto EPA EFE

Astăzi, minele din regiunea Lugansk sunt pe punctul de a se închide. Nimeni nu a lucrat pentru ocupanți, rușii au mobilizat majoritatea minerilor. Fiecare „convocare” este încă un pas către închiderea completă a întreprinderilor noastre miniere de cărbune ”, a subliniat Gaidai.

Potrivit acestuia, situația este atât de dificilă încât femeile sunt nevoite să lucreze în subteran în locul bărbaților.

De asemenea, potrivit șefului Administraţiei Militare Regionale din Lugansk, invadatorii ruși au îndepărtat în mod masiv toate echipamentele din minele din regiunea Luhansk în primăvară și le-au dus în Rusia.

Minerii noștri, de generații, și-au dedicat toată viața lucrului în mine. Lucrul în subteran este deosebit de dificil, așa că doar oamenii curajoși, rezistenți și responsabili stăpânesc profesia de miner. Sunt mândru de felul în care faceți o treabă uriașă, dificilă în această perioadă cea mai grea a istoriei noastre, deja în alte regiuni ale țării, nu v-ați abandonat munca. Există un sentiment de mândrie incredibilă pentru faptele voatre eroice! Eroii sunt printre noi și suntem cu adevărat mândri de voi! Ne urez tuturor o Victorie rapidă!”, le-a transmis Serhi Gaidai minerilor.

Autoritățile regionale și serviciile de securitate ruse continuă să se confrunte cu provocări în recrutarea de voluntari pentru operațiunile rusești în Ucraina. ISW spune și că direcția principală de informații militare ucrainene (GUR) a raportat că recrutorii militari ruși răpesc tineri ceceni pentru a încadra patru batalioane de voluntari ceceni, provocând tensiuni sociale în republică. GUR a remarcat că rezidenții ceceni își exprimă nemulțumirea față de șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, pentru că i-a forțat pe bărbații ceceni musulmani să ducă un război între statele predominant creștine (Rusia și Ucraina).

Autoritățile locale din Rusia încearcă probabil să distribuie anunțuri de recrutare în locuri cu trafic civil ridicat și vizează populațiile vulnerabile financiar din satele rurale. Forțele ruse continuă practicile de mobilizare sub acoperire în regiunea ocupată Lugansk și fac publicitate pentru servicii contractuale în regiunea Donețk ocupată. Forțele ruse se luptă să sporească controlul asupra teritoriilor ocupate pe fondul temerilor de creștere a activității partizane. Mai multe atacuri partizane și rapoartele unei contraofensive ucrainene au împins autoritățile de ocupație să ia măsuri mai severe și mai vizibile pentru a consolida controlul administrativ al localităților ocupate.

Oficialii ucraineni din regiunea Herson au raportat că forțele ruse au răpit-o pe șefa districtului Verhnorohacițki, Svetlana Korotun, pe 16 august, pentru că a refuzat să colaboreze cu autoritățile de ocupație ruse. Acest incident face parte dintr-o tendință mai largă a forțelor ruse, care încearcă să câștige legitimitate prin a-i convinge pe liderii autorităților locale să colaboreze cu trupele invadatoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”