Minerii și energeticienii care protestează față de situația CEO vor ajunge luni dimineață în București

Minerii și energeticienii care protestează față de situația CEO vor ajunge luni dimineață în București

Minerii și energeticienii care au plecat, la începutul acestei săptămâni, în marș spre București, pentru a protesta față de situația Complexului Energetic Oltenia (CEO), vor ajunge luni dimineață în Capitală, a declarat președintele Federației Naționale Mine Energie (SNME), Dumitru Pârvulescu.

Potrivit sursei citate, în prezent, în marș, sunt aproximativ 100 de persoane. Duminică la prânz aceștia erau în apropiere de localitatea Titu, județul Dâmbovița.

"Mai avem aproximativ 40 km până în București. Aceasta este cea de-a șaptea zi de marș. Am primit aprobarea pentru marș în Capitală pentru circa 300 de persoane, vom avea o întâlnire în jurul prânzului cu reprezentați ai Guvernului", a spus duminică Pârvulescu.
Aproximativ 50 de mineri și energeticieni, angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), au plecat, luni dimineața, pe jos, într-un marș de protest pe ruta Rovinari-Craiova-București , în semn de nemulțumire față de indiferența autorităților naționale cu privire la situația companiei și a Sistemului Energetic Național. Pe traseu li s-au alăturat și alți colegi din Valea Jiului.

Participanții la marș sunt angajați ai companiei energetice aflați în concediu sau în întrerupere de activitate.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Poenaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…