Mingea Mondialului din Qatar, desprinsă din filmele SF. E direct conectată la camera VAR

Mingea Mondialului din Qatar, desprinsă din filmele SF. E direct conectată la camera VAR

A 22-a minge din istoria Cupei Mondiale a fost botezată Al Rihla - Călătoria. Dacă la început baloanele erau din piele cusută manual, acum tehnologia incorporată în minge este demnă de filmele științifico-fantastice.

La CM Qatar 2022, mingea oficială este plină de senzori. Foto FIFA

Din 1970, mingile Campionatului Mondial sunt confecționate de brandul german Adidas. Compania a creat, la cererea FIFA, baloane din ce în ce mai rapide, pentru a mări spectaculozitatea fotbalului. Acum, oficialii spun că Al Rihla depășește orice închipuire, fiind spaima portarilor prezenți la CM Euro 2022.

Balonul se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile tradiţionale şi drapelul Qatarului. Dinamismul şi vitalitatea culorilor pe un fundal perlat sunt o reflectare a ţării gazdă a Cupei Mondiale şi a vitezei tot mai mari a fotbalului”, spun oficialii producătorului Adidas.

Franziska Loffelmann, directorul de design, a adăugat: „Acest nou balon îşi păstrează viteza în aer mult mai mult timp. Pentru cel mai mare eveniment din sportul mondial, facem imposibilul posibil cu inovaţii majore. Al Rihla este cea mai rapidă minge oficială de meci de la Campionatul Mondial de până acum”.

image

Mingea Al-Rihla, conectată la camera VAR

Pe lângă viteza ei, este și prima minge din istorie conectată în timp real! Nu s-a mai întâmplat niciodată ca un balon de fotbal să aibă în interiorul lui un senzor de mișcare de cea mai mare precizie. Combinată cu datele despre poziția jucătorului din teren și prin aplicarea inteligenței artificiale, mingea va ajuta în timp real la determinarea offside-ului semi-automatizat și va semnaliza asta arbitrilor din camera VAR .

Cu ajutorul acestor mingi, arbitrii video vor putea să vadă datele live, primind automat informații foarte precise atunci când un jucător a atins mingea. „Suntem încrezători că vom avea o nouă eră a analizei fotbalului și a experienței fanilor cu ajutorul datele precise ale mingii în timp real”, au declarat repezentanții companiei germane.

Aerodinamică, acuratețe și stabilitate - acestea sunt cele 3 caracteristici principale ale mingii oficiale cu care se va juca la CM Qatar 2022 .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”