Mini-congres PSD pentru lansarea Proastei la prezidențiale! Doar 800 de delegați într-o sală de 900 de locuri!

Mini-congres PSD pentru lansarea Proastei la prezidențiale! Doar 800 de delegați într-o sală de 900 de locuri!

Mini-congres PSD pentru lansarea Proastei la prezidențiale! Doar 800 de delegați într-o sală de 900 de locuri!

 PSD va organiza sămbătă un mini-congres la care vor participa doar 800 de participanți, care se vor reuni în sala Cuza de la Palatul Parlamentului pentru lansarea Vioricăi Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale, au declarat pentru  G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, singurii care vor ține discursuri la Congresul de sâmbătă vor fi Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

PSD și-a lansat în 2014 candidatul la prezidențiale pe stadion, în prezența a zeci de mii de delegați PSD. Pe de altă parte, congresele partidului în care se iau decizii importante se țin de regulă la Romexpo sau la Sala Palatului tocmai pentru a asigura participarea cât mai multor delegați și pentru a arăta în acest fel forța partidului.

Chiar și refugiați la Palatul Parlamentului, delegații nu vor reuși să umple sala de 900 de locuri, au mai explicat pentru G4Media.ro sursele citate. Potrivit acestora, baronii PSD sunt slab mobilizați din cauza candidaturii Vioricăi Dăncilă, încă de la congresul în care a fost aleasă președinte PSD fiind vizibilă lipsa de entuziasm și încredere a liderilor locali.

Cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului de sâmbătă, vineri se va reuni Comitetul Executiv Naţional al PSD, în cadrul căruia urmează să fie validat candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Reuniunea, programată să înceapă la ora 12,00, are ca subiect central pregătirea Congresului extraordinar de sâmbătă.

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale. Congresul a fost amânat, sub presiunea ALDE, care ca viitorul candidat comun al coaliției să fie Călin Popescu Tăriceanu, însă în cele din urmă pretențiile partenerului de guvernare al PSD au fost respinse.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa