Ministerul Apărării de la Chișinău acuză o campanie de dezinformare: Armata nu trimite ordine de chemare prin SMS

Ministerul Apărării de la Chișinău acuză o campanie de dezinformare: Armata nu trimite ordine de chemare prin SMS

Ministerul Apărării de la Chișinău dezminte informația potrivit căreia cheamă prin intermediul SMS-urilor rezerviștii la exerciții, precizând că acțiunile sunt parte a unei campanii de dezinformare și roagă cetățenii să nu cadă în capcana manipulărilor.

Ministerul Apărării dezminte falsuri cu privire la exerciții cu rezerviștii. FOTO: Army.md

Reprezentanții instituției anunță că au fost sesizați de cetățenii din centrul țării care s-au plâns că au primit SMS-uri prin care au fost chemați la Centrul Militar Teritorial Strășeni.

,,Armata Națională niciodată nu trimite ordine de chemare prin sms. Dacă ați primit astfel de mesaj, fie e o glumă de prost gust, fie o campanie de dezinformare intenționată. Ministerul Apărării a fost sesizat de către cetățenii care au primit ordine false de chemare la Centrul Militar Teritorial Strășeni prin intermediul mesajelor text”, informează angajații Ministerului Apărării.

Tot ei reiterează că ordinele de chemare la exerciții sunt numai pe suport de hârtie și sunt înmânate fizic.

,,Ordinele de chemare la exerciții cu rezerviștii se înmânează personal de către reprezentanții Centrelor militare teritoriale, ai primăriilor sau prin intermediul agenților economici la locul de muncă”, mai afirmă funcționarii, rugând cetățenii să fie vigilenți și să nu se lase manipulați.

Exercițiile vor avea loc timp de patru luni

La sfârșitul lunii trecute, Ministerul Apărării a anunțat că va organiza în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate, decizie aprobată de membrii Cabinetului de miniștri. Potrivit reprezentanților instituției, scopul acestora este verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

,,Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, vor face cunoștință cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune”, au punctat aceștia.

Astfel de cantonamente au fost organizate și în anii precedenți în Republica Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante