Ministerul Apărării Naționale i-a acordat președintelui Iohannis distincția „Emblema de Onoare a Armatei României”

Ministerul Apărării Naționale i-a acordat președintelui Iohannis distincția „Emblema de Onoare a Armatei României”

Ministerul Apărării Naționale i-a acordat președintelui Klaus Iohannis distincția „Emblema de Onoare a Armatei României”. Klaus Iohannis a spus că este emoționat și a precizat că a încercat să construiască o relație de încredere cu forțele armate, de respect reciproc, care permite ridicarea nivelului de securitate națională la un stadiu superior, care garantează tuturor românilor că statul îi protejează în acest sens adevărat, de protecție a identității naționale.

Președintele a decorat, vineri, la Cotroceni, cadre militare și personal civil cu prilejul Zilei Naționale a României. Iohannis a primit la rândul său, din partea Ministerului Apărării Naționale, distincția „Emblema de Onoare a Armatei României”.

„Sunt emoționat. Nu pot să spun că sunt surprins, am aflat acum un sfert de oră ce aveți de gând. Vedeți, în statul român există diverse relații, corelații, colaborări, dar, după părerea mea, din experiența unui mandat de Președinte, cea mai specială relație – și cred că și cea mai importantă pentru existența statului național – este relația dintre Președinte și forțele armate ale României. Din acest motiv, am încercat – și dumneavoastră veți evalua în timp dacă am reușit – să construiesc o relație de încredere, o relație de respect reciproc și o relație care permite ridicarea nivelului de securitate națională la un stadiu superior, care garantează tuturor românilor că statul îi protejează în acest sens adevărat, de protecție a identității naționale”, a afirmat președintele Iohannis, potrivit discursului dat publicității de Administrația prezidențială.

Președintele a menționat progresele făcute în domeniul apărării.

„Cred că am reușit împreună să facem pași decisivi în această direcție. Mă gândesc la Strategia de Apărare, la alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, la diferitele construcții pe care le-am realizat împreună cu aliații și partenerii în cadrul NATO. Faptul că în NATO suntem nu doar acceptați, ci respectați și considerați un furnizor de securitate. Toate acestea ni se datorează nouă împreună. Eu singur n-aș fi reușit mare lucru în acest domeniu, iar dumneavoastră fără Președinte probabil nu ați fi ajuns la acest grad de colaborare și implementare a proiectelor. În acest sens, primesc această distincție, domnule ministru, în numele tuturor membrilor forțelor armate ale României, cu mare respect și cu mulțumire”, a afirmat Klaus Iohannis.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...