Ministerul britanic al Apărării: Liderii militari ruşi, posibil „tot mai îngrijoraţi” în privinţa securităţii din Crimeea

Ministerul britanic al Apărării: Liderii militari ruşi, posibil „tot mai îngrijoraţi” în privinţa securităţii din Crimeea

Atât autorităţile ruse, cât şi cele ucrainene au admis faptul că un depozit de muniţie a explodat marţi în apropiere de Djankoi, în nordul regiunii, şi că o cale ferată şi o staţie electrică din apropiere au fost, de asemenea, avariate.

Presa rusă a mai reportat şi că au fost observaţi nori de fum (de la o posibilă explozie -n.red) în apropierea bazei militare din localitatea Gvardeiskoie (centrul Crimeei).

La Djankoi şi Gvardeyskoye se află două aerodromuri militare ruseşti cheie pentru armata rusă. Djankoi este o cale rutieră şi un nod feroviar importante, asigurând rute de aprovizionare pentru operaţiunile militare din sudul Ucrainei.

Deşi „cauza acestor incidente şi amploarea pagubelor nu sunt încă clare”, este foarte posibil ca comandanţii ruşi să fie „din ce în ce mai preocupaţi” cu privire la securitate în regiunea pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...