Ministerul Comunicațiilor sesizează DNA în cazul Poșta Română; au fost descoperite nereguli la achiziții

Ministerul Comunicațiilor sesizează DNA în cazul Poșta Română; au fost descoperite nereguli la achiziții

Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a înaintat joi către Direcția Națională Anticorupție (DNA) raportul Corpului de control privind Poșta Română, sesizând mai multe nereguli referitoare la procedurile privind achiziția sistemelor informatice și a mașinilor, precum și la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, a anunțat, joi, MCSI.

"Compartimentul de Control și Audit din cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a finalizat controlul desfășurat efectuat la C.N. Poșta Română S.A., în perioada 26.08 — 30.09 2016. Concluziile raportului au fost înaintate astăzi, 20 octombrie 2016, către Direcția Națională Anticorupție. Dintre aspectele supuse verificării, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizăm: nereguli identificate la procedurile privind achiziția publică pentru IT&C; nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, cât și la derularea procedurii privind achiziția de mașini", precizează MCSI.

Potrivi sursei citate, controlul s-a efectuat în baza actelor și documentelor puse la dispoziție de Compania Națională Poșta Română.

"MCSI a decis, având în vedere constatările Corpului de control al ministerului, să sesizeze Direcția Națională Anticorupție, privind operațiunile sau actele ilicite, în legătură cu care au rezultat indicii de săvârșire a unor posibile fapte, care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, urmând ca organul de urmărire penală să hotărască asupra existenței sau inexistenței infracțiunilor și asupra vinovățiilor", precizează MCSI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale