Ministerul Educației: Peste 153.000 de absolvenți de gimnaziu - așteptați să susțină Evaluarea Națională; luni - prima probă

Ministerul Educației: Peste 153.000 de absolvenți de gimnaziu - așteptați să susțină Evaluarea Națională; luni - prima probă

Peste 153.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină probele din cadrul Evaluării Naționale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, 153.522 de candidați sunt așteptați să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată țara.

Marți, elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afișarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

"Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin Evaluarea Națională, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCȘ.

În vederea semnalării eventualelor disfuncționalități apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educației pune la dispoziția publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfășurării probelor, între orele 8,00 — 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în același scop și adresa de e-mail examene@edu.gov.ro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...