Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a minerilor

Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a minerilor

Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a angajaţilor din minerit, a anunţat, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu.

El a participat online la Forumul Energiei 2021, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

"Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producţia de energie electrică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul. Vorbim de aceeaşi protecţie socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafaţă. Memorandumul cuprinde, evident, şi un pachet de protecţie socială şi pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcământ", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, Ministerul Energiei, Nuclearelectrica şi actuala conducere a Companiei Naţionale a Uraniului fac eforturi susţinute ca, în urma închiderii minei de la Crucea şi prin deschiderea minei de uraniu de la Tulgheş-Grinţieş, România să aibă asigurat, în continuare, circuitul nuclear integrat. AGERPRES/(autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?