Ministerul Finanțelor propune amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni. Amânarea se va face la cerere, prin telefon și email, fără a fi nevoie de certificat de urgență

Ministerul Finanțelor propune amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni. Amânarea se va face la cerere, prin telefon și email, fără a fi nevoie de certificat de urgență

Ministerul Finanțelor propune amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni. Amânarea se va face la cerere, prin telefon și email, fără a fi nevoie de certificat de urgență.
 
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat miercuri la Realitatea TV că va propune o ordonanță de urgență în ședința de guvern de joi prin care plata ratelor la creditele bancare să poată fi făcută pentru maximum 9 luni la cererea clienților.

Dacă guvernul va aproba propunerea, amânarea la plată se va face pentru toate tipurile de credite, a spus Cîțu.

El a adăugat că cererea de amânare se va face telefonic, urmând să fie confirmată de bănci printr-un email.
”Nu va fi nevoie din partea clienților de nici un certificat de urgență”, a spus Cîțu.

”Am discutat această propunere cu BNR și sistemul bancar. Băncile nu vor avea probleme de finanțare. Nu există nici un fel de limită în ceea ce privește tipul de credit, amânarea se va face doar la cererea clienților. Se va aplica întregului sistem bancar”, a mai declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a mai spus că nu va exista pericolul ca, după încheierea perioadei de grație, clienții să fie obligați să plătească într-o singur lună mai multe rate cumulate.

BNR a aprobat marți măsuri care ar permite sistemului bancar să ia o asemenea decizie fără a le periclita situațiile contabile.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria