Ministerul francez de Externe i-a îndemnat pe concetăţeni să părăsească imediat Belarusul

Ministerul francez de Externe i-a îndemnat pe concetăţeni să părăsească imediat Belarusul

Ministerul francez al Afacerilor Externe a recomandat cetățenilor din Hexagon să părăsească Belarusul și să traverseze granița în Lituania, Letonia și Polonia.

Clădirea Ministerului francez al Afacerilor Externe. Foto: Shutterstock

Ministerul francez al Afacerilor Externe le-a cerut francezilor să se abțină de la a călători în Belarus și a recomandat celor care se află deja în țara vecină Rusiei să o părăsească, se precizează într-un mesaj publicat luni pe site- ul agenției.

În contextul ofensivei armatei ruse în Ucraina și al blocării spațiului aerian al Belarusului, cetățenilor francezi li se recomandă insistent să se abțină de la vizitarea Belarusului”, se arată în comunicat.

De asemenea, Ministerul de Externe „a făcut apel la toți francezii din Belarus să părăsească imediat țara est-europeană, și să se îndrepte spre Lituania, Letonia și Polonia”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale