Ministerul grec de Externe protestează împotriva faptului că o petrecere s-a desfășurat într-o biserică greco-ortodoxă din Izmir, Turcia

Ministerul grec de Externe protestează împotriva faptului că o petrecere s-a desfășurat într-o biserică greco-ortodoxă din Izmir, Turcia

În comunicatul emis de instituția elenă faptul respectiv este numit drept profanare a unui monument istoric.

Foto: Captură video

Ministerul grec al Afacerilor Externe condamnă organizarea unei petreceri în Biserica Ortodoxă Greacă Sf. Vukola (Vukolos) din orașul turc Izmir, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul de Externe sâmbătă seara.

Condamnăm fără echivoc organizarea unei petreceri de muzică electronică la istorica Biserica Ortodoxă Greacă Sf. Vukolos din Smirna (numele istoric grecesc al orașului Izmir, n.ed.), care este folosită de autoritățile turce ca loc de desfășurare a evenimentelor culturale. Organizarea unei petreceri este o insultă și o profanare a monumentului istoric, care în trecut era un lăcaș de cult religios”, a subliniat Ministerul grec de Externe.

Solicităm guvernului turc să acționeze în mod corespunzător, astfel încât moștenirea culturală, istorică și religioasă a tuturor religiilor de pe teritoriul său să fie tratată cu respectul cuvenit”, se arată în declarație.

Sâmbătă, presa elenă a publicat videoclipuri cu o petrecere de muzică electronică într-o biserică ortodoxă, care a avut loc cu permisiunea municipalității din Izmir. Biserica Sf. Vukolos a început să fie construită în 1886. Ea a fost grav avariată într-un incendiu din 1990. În decembrie 2008 au început lucrările de restaurare a bisericii, după care, în 2010, clădirea bisericii a început să fie folosită pentru evenimente culturale. În 2015, 2016 și 2018, în biserică au avut loc și diverse ceremonii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat