Ministerul Justiţiei anunţă că va întreprinde demersuri privind extrădarea interlopului Tudor Florian, arestat în Mexic

Ministerul Justiţiei anunţă că va întreprinde demersuri privind extrădarea interlopului Tudor Florian, arestat în Mexic

Ministerul Justiţiei (MJ) anunţă că va întreprinde demersuri privind extrădarea lui Tudor Florian, urmărit internaţional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis de către Tribunalul Bucureşti, care a fost arestat, joi, în Mexic.

Potrivit unui comunicat al MJ, transmis AGERPRES, cetăţeanul român a fost arestat provizoriu, joi, în Ciudad de Mexico, în vederea extrădării către România.

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei, la sesizarea instanţei emitente a mandatului de arestare preventivă.

Potrivit comunicatului, autorităţile mexicane au colaborat cu cele române cu celeritate şi eficienţă. Ministerul Justiţiei a beneficiat de asistenţa Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

"Procedura de extrădare se va desfăşura conform legislaţiei statului solicitat. Ministerul Justiţiei din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuţiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării", a adăugat ministerul.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la cererea structurii centrale a acestei instituţii, pe 23 martie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la şantaj şi şantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, din data de 7 aprilie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc