Ministerul Justiției precizează că a cerut informații de la instituțiile vizate de MCV

Ministerul Justiției precizează că a cerut informații de la instituțiile vizate de MCV

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut de la instituțiile vizate de Mecanismul de Cooperare și Verificare informații pentru elaborarea unui raport consolidat de progrese, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfășura în luna mai.

Potrivit unui comunicat al MJ remis luni AGERPRES, în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfășura în cursul lunii mai, Ministerul Justiției va elabora un raport consolidat de progrese, pe baza raportărilor la zi comunicate de către instituțiile vizate de MCV, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Agenția Națională de Integritate și Parlamentul României (Senat și Camera Deputaților).

"Astfel, în data de 15 martie 2017, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a transmis reprezentanților instituțiilor sus-menționate rugămintea de a comunica Ministerului Justiției informațiile pe care le apreciază utile pentru corecta informare a Comisiei Europene", se arată în comunicatul MJ.

Precizarea vine după ce, în Biroul permanent al Senatului de luni, a fost prezentată o scrisoare în care ministrul Tudorel Toader îi solicită președintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu, să pună la dispoziția MJ "informații utile" care ar putea fi transmise Comisiei Europene, în vederea pregătirii misiunii de evaluare în cadrul MCV.

În document se arată că raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV prevede, în premieră, "procedura închiderii provizorii a unor condiționalități: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat".

De asemenea, ministrul Justiției amintește intenția CE de a prezenta următorul raport la sfârșitul anului 2017.

"În vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai 2017, Ministerul Justiției va elabora un raport consolidat de progrese. Având în vedere că unele dintre cele 12 recomandări vizează și activitatea Parlamentului României, vă adresez respectuoasa rugăminte de a ne comunica acele informații pe care le apreciați utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene", arată ministrul Tudorel Toader.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina