Ministerul Justiției: Procurorul Marius Bulancea, propus ca șef al Secției a II-a din DNA

Ministerul Justiției: Procurorul Marius Bulancea, propus ca șef al Secției a II-a din DNA

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului, propunerea de numire a lui Marius Bulancea în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.

În prezent, Marius Bulancea ocupă această funcție prin delegare, din luna iulie 2016, delegare care expiră în ianuarie 2017.

Potrivit unui comunicat al MJ, Raluca Prună mai propune numirea lui Silviu Paul Dumitriu în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în prezent delegat în această funcție.

Potrivit dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, numirile în aceste funcții se fac de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

În desemnarea celor două propuneri, ministrul Justiției a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, experiența profesională și managerială relevantă și capacitatea decizională.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...