Ministerul Mediului: Acţiunile de împădurire din acest an vizează 7.692 de hectare

Ministerul Mediului: Acţiunile de împădurire din acest an vizează 7.692 de hectare

Acţiunile de împădurire din acest an vizează 7.692 de hectare, din care peste 4.700 de hectare se află în fond forestier de stat şi peste 2.850 de hectare sunt localizate în fond forestier privat, potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"La data de 21 martie sărbătorim Ziua Internaţională a Pădurilor. Aceasta a fost proclamată de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenţia asupra importanţei pădurilor la nivel global. Tema din acest an este 'Pădurile - producţia şi consumul sustenabil' şi subliniază importanţa utilizării sustenabile a lemnului", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, în acest an, prin cele două campanii de împădurire din primăvară şi toamnă, o suprafaţă de aproape 24.000 de hectare, aflate atât în fond forestier de stat, cât şi în fond forestier privat, va beneficia de regenerări.

De asemenea, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va beneficia de sume consistente pentru împăduriri şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Ziua Internaţională a Pădurilor este un bun prilej să conştientizăm importanţa acestei resurse care găzduieşte cea mai mare parte din biodiversitatea terestră a lumii. Pădurea este sursă de hrană, adăpost, energie şi venituri pentru milioane de oameni, contribuind totodată la sănătatea planetei. Tema din acest an aduce în prim-plan sustenabilitatea, pentru că utilizarea durabilă a pădurilor ne va ajuta la trecerea spre o economie bazată pe materiale regenerabile, reutilizabile şi reciclabile. Pădurile merită preţuirea şi grija noastră! Ambiţia noastră, a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, este să creştem suprafaţa împădurită, iar în acest scop ne ajută componenta 'Păduri şi protecţia biodiversităţii' din PNRR, cu un buget de 1,173 miliarde euro. Investiţiile includ cel mai amplu program de împăduriri, prin care vor fi plantate peste 56.700 de hectare de pădure, cel puţin 90 de pepiniere operaţionale noi şi renovate, precum şi cel puţin 3.150.000 mp de suprafeţe noi de păduri urbane, în conformitate cu cerinţele legale stabilite în Strategia Naţională Forestieră 2020 - 2030", a declarat ministrul Barna Tanczos.

Conform comunicatului, acţiunile de împădurire din acest an vizează 7.692 de hectare, din care peste 4.700 de hectare se află în fond forestier de stat şi peste 2.850 de hectare sunt localizate în fond forestier privat. Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale şi artificiale, care se vor executa în 2022, Regia Naţionala a Pădurilor - Romsilva va efectua în fondul forestier proprietate publică a statului şi lucrări de completare a plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de diverşi factori dăunători (seceta, incendii etc.).

Totodată, "Luna Pădurii" se desfăşoară anual în perioada 15 martie - 15 aprilie, de peste 60 de ani, şi reprezintă o bună ocazie pentru plantarea arborilor, acţiuni de regenerare a pădurilor şi conştientizare publică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria