Ministerul Mediului: Plângere penală şi amendă de 80.000 de lei pentru exploatare ilegală de balast, în judeţul Galaţi

Ministerul Mediului: Plângere penală şi amendă de 80.000 de lei pentru exploatare ilegală de balast, în judeţul Galaţi

Inspectorii din domeniul gospodăririi apelor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi au întocmit o plângere penală şi au aplicat o amendă de 80.000 de lei unei societăţi comerciale care exploata şi încărca agregate minerale cu mijloace mecanizate din albia cursului de apă Siret, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-o postare pe Facebook.

"Inspectorii de gospodărire a apelor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad şi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi au efectuat un control pe malul stâng al râului Siret. S-au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate extragerea de agregate minerale. În urma verificărilor s-a identificat o firmă care exploata/încărca agregate minerale cu mijloace mecanizate din albia cursului de apă Siret în localitatea Ionăşeşti, comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi. Inspectorii au constatat că respectiva societate comercială nu deţinea acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor pentru exploatare/extragere agregate minerale din albia râului Siret. Agenţii constatatori de la SGA Galaţi au solicitat prezenţa unui echipaj de poliţie la numărul unic de urgenţă 112", menţionează ministerul de resort.

Potrivit sursei citate, în urma controlului, s-a constat faptul că s-au încălcat prevederile legale, iar societatea comercială a fost sancţionată cu o amendă de 80.000 de lei, iar ABA Prut - Bârlad va depune plângere penală.

Ministerul Mediului subliniază că, în conformitate cu Legea Apelor, extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apă, canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizaţie de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea prevederilor acestora, este interzisă şi poate constitui, după caz, contravenţie sau chiar infracţiune. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...