Ministerul Muncii propune creşterea numărului de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă

Ministerul Muncii propune creşterea numărului de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă

Ministerul Muncii propune creşterea numărului de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România la 100.000 pentru 2022, dublu faţă de numărul din acest an. Măsura, prevăzută într-un proiect al instituţiei, se află în transparenţă decizională până pe 10 noiembrie şi este propusă pentru a acoperi lipsa forţei de muncă.

Reporter: Până în luna august a acestui an, 6500 de firme au solicitat agențiilor pentru ocuparea forței de muncă eliberarea unor adeverințe pentru 83.000 de slujbe pentru care nu a existat personal disponibil în țară. Acestea sunt necesare pentru obținerea avizului care permite încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Printre principalele domenii pentru care s-au solicitat eliberarea de adeverințe sunt lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, restaurante, lucrări de construcții a altor proiecte inginerești sau transporturi rutiere de mărfuri.

În proiectul Ministerului Muncii se mai precizează că este necesară creșterea numărului de cetățeni străini care vor veni să lucreze în România pentru a asigura forța de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru imigrări, cei mai mulți cetățeni străini care vin să muncească în țara noastră provin din Vietnam, Republica Moldova, Turcia și Nepal./mcimpoaca/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom