Ministerul polonez de Externe a protestat în Belarus în legătură cu distrugerea cimitirului soldaţilor polonezi

Ministerul polonez de Externe a protestat în Belarus în legătură cu distrugerea cimitirului soldaţilor polonezi

Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului în republică şi i-a prezentat diplomatului un puternic protest în legătură cu distrugerea cimitirului Armatei Interne din Mikulishki, arată o postare publicată marţi pe site-ul său oficial.

„Ministerul Afacerilor Externe primeşte cu indignare rapoarte despre distrugerea din ordinul autorităţilor din Belarus a cimitirului soldaţilor polonezi din Mikulishki, în regiunea Grodno”, se spune în mesaj.

Potrivit Ministerului polonez de Externe, autorităţile din Belarus şi-au încălcat astfel obligaţiile de a păstra cimitirele şi locurile memoriale. Agenţia consideră că aceasta este „o acţiune deliberată pentru a degrada şi mai mult relaţiile reciproce dintre Polonia şi Belarus”.

„Condamnăm ferm această campanie antipolonă a autorităţilor din Belarus, care constă în dorinţa de a acoperi urmele a tot ceea ce este polonez în Belarus”, a declarat Ministerul polonez de Externe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…