Ministerul rus al Apărării susţine că un avion Su-27 a interceptat 2 avioane de recunoaştere americane deasupra Mării Negre

Ministerul rus al Apărării susţine că un avion Su-27 a interceptat 2 avioane de recunoaştere americane deasupra Mării Negre

Armata rusă a ridicat miercuri de la sol un avion de vânătoare Su-27 pentru a intercepta două avioane de recunoaştere americane care se apropiau de frontiera rusă deasupra Mării Negre, au indicat agenţii de presă ruse, citând un comunicat al Ministerului rus al Apărării, potrivit Reuters.

'La 5 august, mijloacele ruseşti de supraveghere a spaţiului aerian au detectat deasupra apelor neutre ale Mării Negre două ţinte aeriene care se apropiau de graniţa de stat a Federaţiei Ruse', a indicat Centrul naţional pentru apărare de la Moscova, citat de Interfax.

'Pentru interceptarea ţintelor, un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forţelor aeriene ale Districtului militar Sud a fost ridicat de la sol', conform comunicatului.

Un aparat de tipul Su-27 a interceptat un avion RC-135 şi un P-8A Poseidon ale forţelor aeriene americane, potrivit TASS.

După ce avioanele americane s-au îndepărtat de graniţa rusă, Su-27 a revenit la bază, informează agenţiile de presă rusă.

'Întregul zbor al Su-27 a decurs strict în conformitate cu regulile internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. Avioanele americane de recunoaştere nu au fost lăsate să se apropie de frontiera Federaţiei Ruse', a mai indicat Centrul naţional pentru apărare de la Moscova, citat de Interfax.

Anterior, armata rusă a afirmat că avioane ruseşti au interceptat aparate de recunoaştere a SUA deasupra Mării Negre în 23, 24, 27 şi 31 iulie. De fiecare dată, au fost ridicate de la sol avioane de vânătoare Su-27, conform Ministerului Apărării rus.

'Avioanele militare ale SUA şi-au intensificat activităţile de recunoaştere deasupra Mării Negre în apropierea graniţelor ruseşti. Aceasta nu va rămâne fără reacţie', a declarat miercuri pentru Interfax vicepreşedintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară), Andrei Krasov.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /