Ministerul rus de Externe a declarat că este imposibil să se discute un tratat de pace cu Japonia

Ministerul rus de Externe a declarat că este imposibil să se discute un tratat de pace cu Japonia

Partea rusă invocă absența unei respingeri a cursului anti-rus de către Tokyo.

Viceministrul rus de externe Andrei Rudenko. Foto: Facebook

Japonia nu abandonează cursul său anti-rus, așa că dialogul asupra unui tratat de pace este imposibil, a declarat într-un interviu acordat TASS ministrul adjunct de externe Andrei Rudenko.

Este absolut evident că este imposibil să discutăm despre semnarea unui astfel de document (un tratat de pace) cu un stat care ia poziții deschis neprietenoase și își permite amenințări directe împotriva țării noastre”, a spus el. „Nu vedem semne că Tokyo se îndepărtează de cursul anti-rus și nici vreo încercare de a redresa situația”.

Rudenko a reamintit că mai devreme partea rusă a negociat cu Japonia un tratat cuprinzător cu drepturi depline privind pacea, prietenia și buna vecinătate, care „ar fi fost conceput pentru a determina principalele direcții pentru dezvoltarea accelerată a întregii game de relații ruso-japoneze." „Odată cu începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina, administrația [prim-ministrului Fumio] Kishida s-a alăturat activ campaniei rusofobe îndreptate către Occident, efectuând de fapt o dezmembrare completă a rezultatelor cooperării reciproc avantajoase acumulate de-a lungul multor ani”, a adăugat ministrul adjunct.

Moscova consideră implementarea de către Tokyo a politicii de renunțare la dezvoltarea pașnică a Japoniei drept o provocare serioasă la adresa securității Rusiei și a regiunii Asia-Pacific în ansamblu și avertizează că, dacă această practică va continua, va fi obligată să ia măsuri de răspuns adecvate pentru a bloca amenințările militare la adresa Federației Ruse.

Anterior, postul de televiziune japonez NHK , citând surse guvernamentale, a transmis că Ministerul japonez al Apărării intenționează să desfășoare arme hipersonice cu o rază de acțiune de până la 1.000 km pe insula nordică Hokkaido și sud-vestul Kyushu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?