Ministerul Sănătății dorește o lucrare mai amplă pentru reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși

Ministerul Sănătății dorește o lucrare mai amplă pentru reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-au întâlnit, vineri dimineață, pentru a discuta despre reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunțată inițial.

"Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire, va exista o comisie de lucru și spre sfârșitul săptămânii va veni cu un proiect mult mai amplu decât v-am anunțat inițial. Vom ști costurile la finalul săptămânii, când se vor întâlni arhitecți ai ministerului, care știu cum trebuie să funcționeze un spital. Suma nu o știm. (...) Inițial am anunțat că primăria va face doar cele cinci camere, acum se dorește o lucrare mai amplă. Vom vedea în final ce își dorește ministerul. Noi suntem dispuși să alocăm sumele necesare pentru ca spitalul să arate cât mai bine", a precizat primarul Sectorului 1.

La rândul său, ministrul a subliniat că o lucrare mai amplă în cadrul secției de Terapie Intensivă "înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaționale".

"Ministerul va încerca să găsească soluții pentru personalul de acolo. Avem, evident, o problemă de finanțare, pentru că sunt puțini pacienți în acest moment în spital. Vrem să păstrăm echipa de Spitalul de Arși", a spus el.

Vlad Voiculescu a adăugat că în momentul acesta spitalul plătește salariile fără probleme, dar că mai târziu s-ar putea să apară probleme, dacă unitatea nu va avea destui pacienți.

"Casa de Asigurări decontează servicii de sănătate. Dacă serviciile nu sunt prestate, pentru că nu sunt pacienți, atunci evident există o problemă de finanțare, problemă pe care încercăm să o soluționăm. Pe de o parte, asigurându-ne că spitalul va funcționa, va oferi servicii pentru care va primi plata corectă de la CNAS. Pe de altă parte, dacă va fi nevoie de alt tip de soluții, le vom căuta. (...) Trebuie să avem un studiu, trebuie să definim nevoia. În momentul acesta, Spitalul de Arși are peste 70 de paturi. Probabil că pot fi reduse prin eficientizare", a explicat el.

Pe de altă parte, ministrul a reiterat că obiectivul pe termen mediu îl constituie realizarea unui alt spital și că orice lucrare la secția de Terapie Intensivă reprezintă "o soluție temporară".

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a propus pe 28 iulie ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, care ar putea fi realizată în maxim două luni, sau modificarea completă a departamentului și realizarea unei secții ''după cele mai înalte standarde''.

''Reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficiențelor constatate de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, care au dus la suspendarea activității secției ATI și care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare. În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox'', a precizat edilul Dan Tudorache.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...