Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 este de 32,57%

Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 este de 32,57%

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 32,57%, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 28.921 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 88.804 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

"Creşterea capacităţii de testare şi testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar şi pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane", precizează MS într-un comunicat de presă.

Persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2, respectiv febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului, sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

În situaţia unor forme severe cu simptome care se manifestă agresiv, pacienţii trebuie să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Localizarea celor 748 de centre de vaccinare este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia