Ministerul Sănătăţii: Începe repartiţia candidaţilor admişi în rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii: Începe repartiţia candidaţilor admişi în rezidenţiat

Marţi începe procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 8 decembrie, informează Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat.

"Timp de trei zile, până în data de 19 decembrie, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă. Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a alocat, suplimentar, 2.448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie", a precizat sursa citată.

Ministerul reaminteşte că printre ultimele reglementări adoptate de Guvern a fost creat şi cadrul legal care să permită "formarea unui număr record de rezidenţi", atât în spitalele judeţene, unităţi medicale private şi unităţi medico-militare. Totodată, pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unităţile de învăţământ superior medical acreditate.

"În condiţiile unei resurse umană deficitare în sistemul medical, echipa Ministerului Sănătăţii a îndeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit în programul de guvernare. Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toţi cei care au obţinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialităţi, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgenţă, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic am început implementarea primelor măsuri pentru a ţine tinerii rezidenţi în ţară", a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, poate fi găsită pe pagina: www.rezidentiat.ms.ro.

Lista posturilor publicate iniţial a rămas nemodificată, mai precizează ministerul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu