Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru utilizarea antiviralelor orale, în cazul persoanelor cu coronavirus: Tratamentul trebuie stabilit de medic

Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru utilizarea antiviralelor orale, în cazul persoanelor cu coronavirus: Tratamentul trebuie stabilit de medic

Ministerul a explicat într-o informare pe Facebook că, în cazul confirmării cu COVID-19, tratamentul trebuie stabilit de medic, care va recomanda măsurile potrivite formei de boală şi eventualelor comorbidităţi.

Ministerul i-a mai îndemnat pe cei care nu au medic de familie să anunţe Direcţia de Sănătate Publică, explicând că testul făcut acasă trebuie confirmat oficial pentru a beneficia de evaluare medicală şi de tratament, iar „tratamentul antiviral nu trebuie administrat tuturor pacienţilor COVID. Acesta poate fi util doar în anumite forme de boală, conform aprecierii medicului care te va evalua”.

Sursa citată a mai arătat că „tratamentul antiviral este eficient numai atunci când este administrat în primele 5-7 zile de la apariţia simptomelor”.

De asemene, „tratamentul antiviral nu se utilizează în scop profilactic! Antiviralele nu au efect de prevenire a bolii, ele se administrează numai la indicaţia medicului, doar în cazul în care forma de boală necesită acest tip de tratament.

Ministerul a mai averitzat că tratamentul antiviral oral împotriva COVID-19 NU este recomandat în timpul sarcină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!