Ministerul Sportului va face demersuri ca sala de gimnastică de la Deva să primească numele Danielei Silivaş

Ministerul Sportului va face demersuri ca sala de gimnastică de la Deva să primească numele Danielei Silivaş

Ministerul Sportului a anunţat, vineri, într-un comunicat postat pe Facebook, că va face demersuri ca sala de gimnastică de la Deva să primească numele campioanei olimpice Daniela Silivaş, după ce iniţial anunţase că va primi numele altei campioane a gimnasticii româneşti, Ecaterina Szabo.

''Ministerul Sportului regretă eroarea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva şi va face toate demersurile pentru ca aceasta să poarte numele marii campioane olimpice Daniela Silivaş'', se arată în comunicat.

"Regret neînţelegerea produsă în procesul de redenumire a sălii de gimnastică de la Deva. Marea campioană Daniela Silivaş este perfect îndreptăţită să dea numele său acestui loc încărcat de istorie şi vom face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Rezultatele excepţionale ale acestei mari sportive, alături de legătura sa personală cu Deva, locul unde s-a născut, sunt argumente de necontestat şi îmi doresc din tot sufletul ca scăparea produsă să nu umbrească nici bucuria doamnei Silivaş, nici pe cea a iubitorilor gimnasticii şi nici bunele noastre intenţii, pe care sper ca acest gest să le dovedească o dată în plus. Aceste erori vor fi tot mai rare, pe măsură ce vom aduce sportul românesc şi toată evidenţa bazelor sportive în normalitate, prin procesul de digitalizare. Dorim să oferim recunoaştere sportului şi marilor sportivi, pentru că merită şi pentru că avem nevoie de exemplul lor! Vă rog să ne ajutaţi să o facem şi să fiţi alături de noi! Vă mulţumesc, doamna Daniela Silivaş, pentru munca dedicată sportului şi pentru bucuria pe care ne-aţi dăruit-o!", a declarat ministrul Eduard Novak.

Novak anunţase joi că a demarat un proiect naţional de redenumire a sălilor de sport şi a bazelor sportive, aproximativ 30 de structuri fiind incluse în acest program. ''Pentru o parte dintre acestea s-a obţinut deja acordul marilor sportivi care urmează să le dea numele'', a precizat ministrul, care a oferit şi câteva exemple:
Sala de atletism care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Bacău se va numi 'Doina Melinte'
Sala Sporturilor care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Constanţa se va numi 'Simona Amânar'
Sala Sporturilor Bistriţa se va numi 'Gabriela Szabo'
Complexul Sportiv Naţional Snagov se va numi 'Elisabeta Lipă'
Sala Sporturilor care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport Mureş se va numi 'Simon László'
Sala Polivalentă din Bucureşti se va numi 'Cristian Gaţu'
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...